Move, in beweging brengt je verder
Swipe naar rechts of klik op het pijltje om meer over ons te weten te komen!
Image is not available
Het trainingscentrum, Kinderoorden Brakkeput
Wij bieden workshops, cursussen en trainingen aan voor professionals die meer kwaliteit willen ontwikkelen in hun werk. Dit doen we binnen Kinderoorden Brakkeput, maar ook daarbuiten.
Image is not available
Onze doelgroep
Onze deskundigheidsbevordering is bedoeld voor alle professionals betrokken bij kinderen en jeugd die zich verder willen ontwikkelen als professional zoals (jeugd)zorgprofessionals, professionals werkzaam in het (speciaal) onderwijs en/of beleidsmakers wie betrokken zijn bij ontwikkelingen in de jeugdzorg.
Image is not available
Workshops & Trainingen
Onze expertise hebben we vertaald naar een uitgebreid aanbod van trainingen op het gebied van communicatie, pedagogisch bewustzijn en veiligheid.Een belangrijk uitgangspunt voor ons is dat de opgedane kennis direct toepasbaar is in de dagelijkse werkzaamheden. Leren in het hier en nu, van elkaar en met elkaar door het delen van expertise en ervaringen.
Image is not available
Hoe trainen wij?
Met alleen kennis en vaardigheden overdragen kom je er niet. We trainen interactief en proberen altijd met jou de stap naar de praktijk te maken. Je kunt zelf uit ons aanbod kiezen wat bij jouw situatie past.
Image is not available
Intresse?
Door steeds nieuwe inzichten en methodieken te verwerken in ons aanbod zorgen we dat wij én jij up-to-date blijven en ondersteunen we jou professionalisering. Ben je geïnteresseerd in het aanbod van de Move academie? Wij helpen je graag verder.
Image is not available
previous arrow
next arrow
Slider

Het Trainingscentrum

Het trainingscentrum, Kinderoorden Brakkeput

Wij bieden workshops, cursussen en trainingen aan voor professionals die meer kwaliteit willen ontwikkelen in hun werk. Dit doen we binnen Kinderoorden Brakkeput, maar ook daarbuiten. Ook kunnen we ondersteuning bieden bij het opstellen van specifiek beleid. Wij zijn erop gericht om onze deelnemers te laten groeien, krachtiger en bewuster te maken.De trainingen en workshops worden aangeboden door onze eigen professionals, zo houden we de kosten laag. Deelname aan aan deze workshops en trainingen vergroot niet alleen je kennis maar ook je netwerk.

Move persbericht

PERSBERICHT

Willemstad, 7 mei 2018

Kinderoorden Brakkeput start trainingscentrum MOVE:

 

Deskundigheidsbevordering jeugdzorg houdt professionals in beweging

 

In onze snel veranderende, steeds complexere samenleving is de druk groter dan ooit en dat heeft ook impact op de hulpvragen binnen jeugdzorg. Voor Kinderoorden Brakkeput reden om – samen met een stevig expertisenetwerk – te investeren in de deskundigheidsbevordering van haar medewerkers. Om de opgedane kennis actief te delen, zijn de zelf ontwikkelde workshops, cursussen en trainingen nu ook beschikbaar voor externe jeugdzorgprofessionals op Curaçao.

 

‘Om vooruit te komen in de jeugdzorg, is het belangrijk dat onze professionals in beweging blijven’, stelt Attie de Graaf, interim-directeur van Kinderoorden Brakkeput. ‘Met ons trainingscentrum MOVE doen we dat doelbewust via deskundigheidsbevordering. Onze gedragswetenschappers hebben zelf workshops, cursussen en trainingen ontwikkeld, onder supervisie van psychologen en psychiaters die thuis zijn in zowel de (forensische) jeugdzorg als de zorg voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. We hebben de kennis van dit grotendeels buitenlandse expertisenetwerk heel praktisch vertaald, zodat het voor iedereen toepasbaar is.’

 

De Graaf ziet bij Kinderoorden dat de getrainde professionals doortastender omgaan met ontwikkelingen in de samenleving en de jeugdzorg. ‘De verdieping van het vak ontstaat in de praktijk, daarom is deskundigheidsbevordering zo belangrijk voor de kwaliteit van zorg. Van communicatie en groepsdynamiek tot veiligheid en pedagogische begeleiding: al onze trainingen dragen bij aan bewustzijn, kracht en groei. Van elkaar en met elkaar leren is de insteek, daarom stellen we onze trainingen ook beschikbaar voor externe professionals. Zo werken we aan een krachtig jeugdzorgnetwerk op Curaçao, passend bij de wereld van nu.’

 

De drempel van het centrum MOVE is bewust laag gehouden. ‘Iedereen die zich binnen de jeugdzorg wil ontwikkelen, is welkom. Onze eigen professionals verzorgen de trainingen, zodat we de kosten beperken. Tegelijk garanderen we het kwaliteitsniveau dankzij ons expertisenetwerk. Deze supervisors houden ons scherp en helpen om nieuwe inzichten en methodieken te verwerken. Zo blijven we in de jeugdzorg vanuit een stevige basis in beweging en kunnen we competent inspelen op de veranderingen in de samenleving.’

 

Kinderoorden Brakkeput helpt kwetsbare jongens bij wie de normale ontwikkeling wordt belemmerd. De ernst van de situatie van deze jeugdigen neemt de laatste jaren toe en hangt samen met trauma’s, geweld (of dreiging daarvan) en/of (gedrags)problemen van psychosociale of psychiatrische aard.

Agenda 2018

 

Maand Training/Cursus Dagen/ Dagdelen Aanvangsniveau
Inschrijving
Mei
23,24 en 25
Cursus diagnostiek en behandeling bij seksueel grensoverschrijdend gedrag 3 dagen WO Gesloten
Juni
29
Workshop Transparant rapporteren 1 dagdeel MBO Open

Augustus
28,29,30 en 31

Training seksualiteit en intimiteit

 

4 dagdelen MBO Open
September
14
Workshop werkpunten formuleren aan de hand van de PRISMA methodiek

 

1 dagdeel MBO Open
September
26,27 en 28

Training seksualiteit en intimiteit

 

3 dagdeel HBO Open
Oktober
4 en 5

Training Oplossingsgericht werken

 

2 dagen MBO/HBO Open
Oktober
19
Workshop gespreksvaardigheden oefenen (bij vermoeden van) kindermishandeling

 

1 dagdeel MBO/HBO Open
November
30
Workshop oplossingsgerichte gespreksvoering 1 dagdeel MBO/HBO Open

 

Er zijn in 2018 geen trainingen meer beschikbaar